Унион Берлин си осигури услугите на халфа Алекс Крал от новия сезон, похвалиха се от клуба. 25-годишният национал на Чехия играеше през последния сезон под наем в Шалке 04, като имаше договор с руския Спартак Москва.

Крал е роден в Словакия, но е израснал в Чехия.

Халфът започва кариерата си в школата на Моравска Славия Бърно, а след това преминава през Збройовка Бърно. През 2012 година той се мести в академията на Славия Прага.

В мъжкия футбол той играе в ФК Теплице и Славия Прага, преди да премине през септември 2019 година в Спартак Москва. Две години по-късно той отива под наем в Уест Хям във Висшата лига. След само 6 мача в Англия той се връща в Спартак, а след това преминава под наем в спечелия промоция Шалке 04, който отново изпадна в края на сезона.

Той е спечелил 2 титли и Купата на Германия със Славия Прага и има 35 мача за националния отбор на Чехия, с който игра на Европейското първенство през 2021 година.

"Трансферът в Унион е важна крачка за мен", каза Крал. "След като опознах Бундеслигата през миналия сезон, съм сигурен, че няма да е трудно да се справя. Развитието на Унион през последните години е невероятно и много впечатляващо. Нямам търпение да се присъединя към отбор", коментира Алекс Крал пред официалния сайт на Унион Берлин, който през следващия сезон ще играе в Шампионската лига.

"В лицето на Алекс Крал привличаме постоянен чешки национал, който ще ни помогне с интензивния си стил на игра, техническите умения и характера си", каза директорът на Унион Оливер Рунерт.