Последният кръг в Бундеслигата бе изключително драматичен. Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен до последно се бориха за шампионската титла, но и битката за места в Европа бе драматична. Унион Берлин стигна до място в Шампионската лига, след като победи Вердер Бремен с 1:0 в последен двубой от Бундеслигата. Столичани стигнаха до успеха с късен гол в 81-ата минута на Рани Кедира. 

БГНЕС
13 снимки

Илия Груев записа 86 минути, като се представи на ниво, но Унион Берлин бе по-активният отбор на терена. Столичани създадоха цели 17 голови положения, но трябваше да чакат до самия край, за да успеят да триумфират. 

През първото полувреме двубоят бе равностоен, като имаше възможности и пред двете врати, но през втората част Унион Берлин натисна повече и установи траен контрол върху съперника си. Домакините се разписаха още в 55-а минута чрез Шералдо Бекер, но попадението бе отменено поради засада.

С тази победа Унион Берлин завърши на 4-а позиция с 62 пункта на сметката си, а Вердер Бремен финишира на 13-а позиция с актив от 36 точки.