Отборът на Унион Берлин, който е една от изненадите през този сезон в германската Бундеслига, успя да победи друг тим, който се добре отлично досега през кампанията – този на Хофенхайм с 2:1 в двубой от 19-ия кръг на първенството. Тимо Бумгартъл си отбеляза автогол в 16-ата, но Андреас Воглсамер изравни в 22-ата минута. Гриша Промел донесе пълния обрат и трите точи за домакините в 73-ата минута.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Срещата стартира с шанс за гостите в 11-ата минута, когато Щефан Поц стреля с глава отблизо, но вратарят на столичани Андреа Луте направи невероятно спасяване.  

Хофе обаме поведе в резултата в 16-ата минута след нелеп автогол с глава на Тимо Баумгартъл. Илиас Бебу проби отдясно и центрира в наказателното поле, където на първа греда Баугартъл опита да изчисти с глава, но заби  топката в собствената си врата.

Само 6 минути по-късно обаче Андреас Воглзамер изравни с глава след центриране на Бастиан Ошипка.

В 73-ата минута Унион стигна до пълния обрат. Резервата Шералдо Бекер проби отляво и центрира в наказателното поле за Макс Крузе, който стреля, но топката се отби от напречната греда. Там обаче Гриша Прьомел бе на точното място, за да направи добавка с глава за крайното 2:1.

Двата тима са един до друг в класирането, като Унион заема четвърто място с 31 точки, а Хофенхайм, който записа първа загуб от четири мача насам, е трети, също с 31. На първите две позиции са съответно Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, като баварците са с 46 точки, а "жълто-черните" с 6 по-малко.