Унион Берлин завърши при равенство 0:0 при домакинството си на Кьолн в среща от 23-ия кръг на първенството на Германия по футбол. Така Унион записа трети мач без успех в шампионата и остава на трето място във временното класиране с 44 точки, изоставайки от лидера Борусия Дортмунд, който има 49 и от втория Байерн Мюнхен, който е с 46 точки в актива си и мач по-малко. Тимът на Кьолн е 12-и с 27 точки в актива.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Гостите пропуснаха изгодна възможност за попадение в 20-ата минута на двубоя, когато Щефен Тигес прати топката вляво от вратата на Унион Берлин.

Борусия Мьонхенгладбах и Фрайбург направи равенство 0:0, след което домакините остават девети в подреждането в първенството с 30 точки. За Фрайбург равенството бе второ поредно, като отборът заема пето място с 42 точки, колкото има и четвъртият РБ Лайпциг. Борусия Мьонхенгладбах остана с човек по-малко в 87-ата минута, когато Рами Бансебаини получи втори жълт и съответно червен картон.

Майнц 05 се справи при домакинството си на Хофенхайм с 1:0 и постигна четвърта поредна победа, която му отреди седмото място с 35 точки. Хофенхайм остава в зоната на изпадащите. Единственото попадение в двубоя реализира Леандро Барейро в 33-ата минута.