Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес не е съгласен с преобладаващото гледище на анализаторите в Германия, че сезонът на отбора не е бил изцяло позитивен. Легендата на баварците заяви, че мнението на другите не го интересува и предложи своите доводи защо е на коренно противоположното мнение.

Четири кръга преди края Байерн води в класирането на Бундеслигата със 70 точки, като има 1 преднина пред втория Борусия Дортмунд. В същото време тимът се класира и за финала в турнира за Купата на Германия, където ще се изправи срещу РБ Лайпциг (3-и в класирането на шампионата с 61 точки).

„Без значение какво се говори, Байерн прави добър сезон. Ще играем финал за Купата на Германия и водим в първенството четири кръга преди края. В Шампионската лига загубихме от потенциалния бъдещ победител (Ливърпул – б.р.) и оставихме кризата зад гърба си”, заяви Хьонес.

„Моето бъдеще? Това е нещо, което трябва да обсъдя със семейството си. Не съм имал време за тях и през юни ще вземем решение, докато сме на ваканция. Ще направя своя избор и той ще бъде обявен преди началото на новия сезон в Бундеслигата през август”, допълни шефът на Байерн.