Почетният президент на Байерн Мюнхен - Ули Хьонес, направи любопитни разкрития за трансфера на Хари Кейн. Баварците привлякоха англичанина за 100 млн. евро, но Хьонес потвърди, че президентът на Тотнъм Даниел Леви се е опитвал да изнудва германския шампион за повече пари. 

Хьонес разказва за случилото се, като визира нощта на 10 срещу 11 август: “В полунощ вече имахме устна договорка - сподели той пред “Ди Велт”. - В 02:50 часа обаче сделката отново беше поставена под въпрос, защото те поискаха по-висока сума. Тогава Ян Дреезен (изпълнителният директор на Байерн - б.р.) отговори с “Нито пени повече”. След това минаха шест часа, докато Леви приеме, че сме достатъчно инати за това и самолетът ни, които чакаше на “Станстед”, да излети с Хари на борда. Във въпросната сутрин Кейн каза следното: “Ако до вечерта няма решение, ще играя в неделя (срещу Брентфорд - б.р.). Но това означава край, след което обаче няма да подпиша нов договор с Тотнъм и през следващото лято ще си тръгна без пари”.

Хьонес също така разкри, че нападателят на Айнтрахт (Франкфурт) Рандал Коло Муани е бил алтернатива при неуспех с Хари Кейн.

Дълги години Байерн отказваше да дава високи суми за футболисти, като ръководството изрично беше уверило, че няма да извади 100 млн. за играч. “Преди четири години не бих си представил, че бихме платили толкова много за един състезател - продължи Хьонес. - Не бих си го помислил и преди година. Но в живота трябва да си готов да преосмисляш нещата. Направихме сезон, от който изобщо не бяхме доволни. Основна причина за това беше, че нямахме типичен №9. Базисната сума, която трябва да платим за Кейн сега, е под 100 млн. евро. Но ако спечелим титлата в Бундеслигата, или пък вдигнем трофея в Шампионската лига, сумата може да се увеличи. Но сделка с Тотнъм щеше да има, дори ако “твърдата” сума беше 100 млн.”