Треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, говори след победата с 4:0 над Пройзен Мюнстер за Купата на Германия. Специалистът потвърди, че нападателят Серж Гнабри ще бъде опериран, след като счупи ръката си по време на срещата. Той похвали и влезлият на негово място Франс Кретцих. 

“Серж е със счупена ръка. Утре ще го оперират в Мюнхен. Жалко, защото той е важен играч за нас и чудесен човек”, коментира Тухел. 

"Страхотен е. Той е добро момче, много разумно и много отдадено на футбола. Чака го блестящо бъдеще”, заяви Тухел за Кретцих.

“Горетцка и Мазрауи се справиха добре като централни защитници. Генерално, съм доволен от представянето на отбора. Нямаше подценяване. Спечелихме почти всички единоборств аи не позволихме опасни контри”, коментира наставникът на Байерн.

“Матис Тел отново вкара гол, а това е най-важното за всеки нападател. Той има и доверието на съотборниците си, което е чудесно”, добави Тухел. 

Тухел сподели, че се надява Матайс де Лихт да бъде на линия за мача от Шампионска лига срещу Копенхаген във вторник. Другите двама централни бранители Ким Мин-Джае и Дайо Упамекано ще играят при гостуването на РБ Лайпциг от Бундеслигата в събота.