Байерн Мюнхен ще бъде без Дайо Упамекано, Конрад Лаймер и Йозуа Кимих за баварското дерби срещу Аугсбург в събота. Тримата получиха контузии при победата с 1:0 у дома срещу Унион Берлин в сряда.

От клуба съобщиха, че защитникът Упамекано е с разтежение на подколенно сухожилие, докато Лаймер е скъсал мускул на левия прасец. Кимих е извън терените заради контузия на лявото рамо, но няма да има нужда от операция.

"Кони и Упа са извън игра за няколко седмици. Това очевидно боли. Трябва да се опитаме да компенсираме липсата им“, каза треньорът Томас Тухел на пресконференция.

Рамото на Кимих трябва да бъде обездвижено, и след това лекарите ще седят състоянието му седмица за седмица. Трудно е да се определи времева скала за отсъствието на Кимих“, добави Тухел.

Байерн също е без Мин Дже Ким и Нусаир Мазрауи, които играят съответно за Купата на Азия и Купата на Африка. Но Тухел подчерта, че клубът няма да търси нови попълнения.

"Работим върху неща, които имат смисъл за нас. Имаме доверие в нашите сили и в играчите, които са тук. Надяваме се, че Ким и Нусаир Мазрауи ще се завърнат от своите турнири без контузии“, каза той.

Съобщава се, че Байерн се опитва да подпише със защитника Саша Боей от Галатасарай, който иска поне 30 милиона евро, за да освободи 23-годишния френски играч. Според информацията оферта от 15 милиона евро от Байерн е била отказана от турския отбор.