Старши треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, говори на пресконференция преди утрешното дерби срещу Байер Леверкузен от четвъртия кръг в Бундеслигата.

Специалистът започна с кадровите проблеми в отбора си. “Йошуа Кимих е под въпрос за утре и все още чакаме Ерик Максим Чупо-Мотинг. Джамал Мусиала не беше с националния отбор, имаше лека болка в гърба.  Напоследък той тренира без да го боли и ако нещата останат така, той ще бъде в отбора утре”.

Тухел отдаде дължимото и на утрешния съперник и на треньора Шаби Алонсо: "Леверкузен е много силен отбор и има много добър треньор. Те са много хомогенни и играят на много добро ниво. Наистина очаквам с нетърпение мача. Ние сме единствените два отбора, които започнаха с три победи. Ще бъдем готови да покажем най-доброто си представяне и ще се опитаме да спечелим мача.

Шаби Алонсо ще продължи по много успешен път. Може да се предвиди от дните му на игра, че може да стане добър треньор. Научих много за футбола, като го гледах като играч. Той беше водеща фигура навсякъде. Имаше естествена аура и отличен нюх. Очаквам с нетърпение да се запозная с него”, каза още наставникът на Байерн.

Тухел реагира нервно и на изявлението на треньора на Кьолн Щефен Баумгарт, който заяви, че на мястото на Байерн би подписал с Виктор Бонифейс вместо с Хари Кейн: “Те са напълно различен тип играчи. Хубаво е, че треньорът на Кьолн мисли за трансферите ни. Ако знаехме това по-рано, можехме да разширим трансферния ни комитет до девет души”.

Тухел говори и за някои от своите футболисти. “Леон Горетцка започна добре сезона. Той е много позитивен, най-вероятно ще започне отново за нас утре. Мануел Нойер беше много близо до тренировка с отбора, но след това имаше проблем с прасеца на другия крак. Той все още бяга. Засега сме предпазливи с него. Планът е той да се върне към тренировките на вратарите другата седмица и след това да направи нов опит за отборна тренировка следващата седмица. Той и ние обаче сме много позитивни. Трябва да изчакаме”.

Тухел коментира и положението в националния отбор на Германия и победата над Франция: “Томас Мюлер отбеляза гол, а Руди Фьолер беше на пейката, това си беше завръщане към корените. Пошегувах се с Томас за това. Но това не е моята тема. Отговорните ще намерят решения. Има какво да се направи в германския футбол. Да спечелиш мач не е достатъчно. Трябва да има обрат. Ние правим всичко възможно в клубния футбол, за да гарантираме, че германският футбол отново ще се развие в правилната посока.

Разбира се, че Нагелсман може да поеме Германия, той е изключителен треньор. Но аз не съм наистина въвлечен в процеса и моят пълен фокус е върху Байерн”, завърши Тухел.