Лидерът в Бундеслигата Байерн Мюнхен ще бъде без контузения нападател Ерик Максим Чупо-Мотинг и защитника Йосип Станишич при гостуването на Вердер Бремен в събота в двубой от 31-ия кръг на шампионата.

Баварците имат точка преднина пред втория в класирането Борусия Дортмунд, а до края на сезона остават само четири кръга. Байерн няма да може да разчита още на Алфонсо Дейвис, Дайо Упамекано и Люка Ернандес, които също се възстановяват от травми, както и на наказания Леон Горецка, пише агенция "Ройтерс".

Gulliver/GettyImages
74 снимки

"Коляното му причинява дискомфорт", коментира старши треньорът Томас Тухел по повод контузията на Чупо-Мотинг.

"Мисля, че става дума за въпрос на дни и се надявам да бъде така, но не мога да кажа със сигурност кога той ще се върне на терена. Възстановяването му вече продължава по-дълго от очакваното", добави Тухел.

Станишич получи мускулна контузия на тренировка през тази седмица. "Йосип ще бъде извън игра около две седмици, но на този етап това е дълго време. Броят на оставащите мачове намалява и ще бъдем в доста окасатен състав", каза още наставникът на Байерн Мюнхен.

Томас Тухел подчерта, че отборът не може да си позволи повече грешки, ако иска да стигне до единствената титла, която може да спечели пред настоящия сезон.

"Все още има място за напредък и тимът да играе на границата на възможностите си. Трябва да намалим грешките и да бележим повече голове. Скоростта също трябва да се повиши. Трябва да се подготвим по най-добрия начин", коментира Тухел и продължи:

"Битката за титлата е много оспорвана. Няма място да повече колебания."

 

БТА / Автор: Кремена Младенова