Швейцарският наставникът Люсиен Фавр намекна, че може да напусне Борусия Дортмунд след края на сезона след поражението от Байерн Мюнхен, което остави тима му на седем точки от шампионите в битката за титлата в Бундеслигата при шест оставащи кръга.

За втори пореден сезон под ръководството на Фавр, „жълто-черните“ изостават от баварците и са на път отново да се разминат със сребърната салатиера, която би била осма поредна за играчите на Ханзи Флик. Швейцарецът намекна за раздяла след загубата с 0:1 във вторник вечер. „За това се говори от месеци насам. Знам как се случват тези неща и ще говоря за тях след няколко седмици. Оставам спокоен и верен на себе си“, сподели 62-годишният специалист, чийто контракт изтича догодина.

Байерн оформи дубъл през този сезон над Дортмунд, след като по-рано през кампанията спечели убедително у дома с 4:0 през ноември. Според германския Bild, шефовете на Дортмунд са се свързали „в последните няколко месеца“ с Нико Ковач, който бе уволнен от Байерн през ноември, като вероятен заместник на Фавр. Изданието добавя още, че наставникът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман е считан от ръководството за идеалния кандидат за треньорския пост, но 32-годишният специалист има договор с настоящия си клуб до 2023. Фавр до огромна степен развя белия флаг, въпреки че за Байерн предстоят мачове с Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен, които надиграха баварците по-рано през сезона.

„Ще бъде трудно – седем точки разлика за шест мача, това е брутално трудно“, каза той. Швейцарецът сдаде титлата и през миналия сезон, когато заключи, че битката е приключила след домакинско поражение от Шалке 04 с 2:4, което остави тогава тима му на три точки от Байерн при три оставащи кръга.