Отборът на Борусия Дортмунд постигна инфарктна победа с 2:1 над състава на Борусия Мьонхенгладбах в голямото дерби на втория кръг на Купата на Германия. И двата гола за "жълто-черните" бяха дело на Юлиан Бранд само в рамките на 3 игрови минути. За гостите точен беше Маркус Тюрам. 

41 снимки

Двубоят определено започна по-добре за домакините от Дортмунд, които в рамките на първите 30 минути имаха 3 хубави положения за гол. И в трите случая обаче с пропуски се отличиха Джейдън Санчо, Юлиан Бранд и Торган Азар. И тримата обаче не намериха очертанията на вратата на гостите. 

В края на първото полувреме шанс се откри и пред Гладбах. В 38-та минута нападателят Маркус Тюрам намери пространство в наказателното поле и отправи плътен шут, който обаче беше спасен с вещина от стража на Дортмунд Марвин Хитц. 

В началото на второто полувреме шансовете пред двата отбора значително намаляха, като едиборствата на терена преобладаваха. В този момент своя удар нанесоха гостите. В 71-та минута Оскар Вендт пласира брилиятно центриране на главата на Тюрам, който този път беше безпощаден, за да хвърли гостуващата агитка в истински делириум. 

Радостта на гостите обаче се оказа, че няма да трае никак дълго. Само в рамките на 3 минути Дортмунд постигна пълен обрат. В 77-та минута, след многоходова атака, Лукаш Писчек намери Юлиан Брандт на границата на наказателното поле, който с лек рикошет в противников крак успя да преодолее вратаря Ян Зомер за 1:1. 

Няма и три минути по-късно обратът беше завършен. Торган Азар навлезе с дрибъл в наказателното поле и с финно центриране намери идващия от втора позиция Брандт, който насочи добре топката в долния ъгъл на Зомер и оформи крайното 2:1 за "жълто-черните", с което класира своя тим и за следващата фаза на турнира за Купата на Германия. 

Ето и всички резултати от късните мачове от Купата на Германия днес: 

Санкт Паули - Айнтрахт Франкфурт 1:2 

Фортуна Дюселдорф 2:1 

Херта - Динамо Дрезден 3:3 ( 5:4 след дузпи)