Бившият германски футболист Маркус Анфанг бе назначен за старши треньор на третодивизионния Динамо Дрезден, съобщи агенция ДПА. Това се случва осем месеца след като Анфанг се раздели с друг германски тим Вердер Бремен след като бе установено, че е използвал фалшифициран сертификат за ваксинация срещу КОВИД-19. Специалистът подаде оставка, а местната футболна федерация спря правата му до края на сезона.

Динамо Дрезден потвърди назначението на 47-годишния треньор, който заменя на поста Герино Капрети. Договорът на Анфанг е за два сезона до 2024-а.

„Обмислихме решението добре. За нас беше решаващо, че в преговорите с Маркус Анфанг той беше открит и честен за грешката си от миналото и съжалява за нея. Но всеки прави грешки, а Маркус пое отговорност за действията си и получи съответното наказание“, коментира спортният директор на Динамо Дрезден Ралф Бекер.

Анфанг получи солидна глоба от съда в Бремен и Германската футболна централа. От 10 юни санкцията за спрените му права вече е условна, което направи възможно той да поеме нов отбор за старта на следващия сезон.

„Благодарен съм на ръководството на Динамо за получения шанс“, заяви Маркус Анфанг, който се работи отново с дългогодишния си помощник Флориан Юнге, който също бе замесен в скандала с фалшивия ваксинационен сертификат.