Треньорът на Вердер Бремен Оле Вернер се изказа много ласкаво за българския национал Илия Груев. Това стана след мача на тима от Бремен срещу Фрайбург през уикенда, загубен с 0:2. Капитанът на отбора Марко Фридъл бе изгонен с червен картон и на Груев му се наложи да играе на нетипична позиция до края на срещата в центъра на защитата.

"Илия се разви много добре през последните няколко седмици. Той е много интелигентно момче, което може да играе с успех на различни позиции. Във Фрайбург се справи добре в непозната роля. Но няма всеки път да му се налага да запълва дупки", каза за него специалистът пред вестник "Билд".

В последните 5 мача на Вердер Илия Груев е неизменен титуляр. Според анализа на "Билд" 22-годишният български национал е универсалното оръжие на Вердер, като дефанзивният халф напоследък е налаган в по-предни позиции, където трябва да играе по-често с топката и да поема отговорност по изграждането на играта. Срещу Фрайбург той се е справил нелошо и в центъра на защитата заради вътрешни размествания в тима.