Новият треньор на Херта Бруно Лабадия се отказва от "голяма част" от заплатата си по време на периода на карантина във футбола. Това съобщи изпълнителният директор на берлинския клуб Михаел Преец.

getty images
60 снимки

Заради пандемията от коронавирус срещите от Бундеслигата бяха спрени в средата на март, а мярката на този етап е в сила до 30 април, като желанието на отборите са за довършване на сезона, дори при закрити врати, ако е необходимо.

Херта назначи Лабадия на поста в четвъртък, като той ще стане третият специалист, който ще води отбора през този сезон, след Анте Кович, Юрген Клинсман и за последно Александър Нури. Столичани заемат 13-о място в класирането преди последните девет кръга от кампанията.

Футболистите на Херта в момента тренират на групи по трима, а надеждите са, че сезонът ще бъде подновен през май, ако клубовете получат разрешение от здравните власти.

54-годишният Лабадия за последно води Волфсбург през миналия сезон, с който спечели квота за Лига Европа.

"Радвам се, че съм тук. Херта винаги е бил клуб, в който съм искал да работя. Виждам сериозен потенциал тук и нямам търпение за започна това ново предизвикателство. В трудна ситуация сме, но искам да извлечем възможно най-доброто от нея до края на сезона. Вълнувам се и се надявам, че ще успя да интегрирам идеите си в отбора. Първо трябва да видя на какво нива са играчите в момента. Желанието ми е да играем красив футбол, който да радва хората", коментира Лабадия./БТА