Борусия Мьонхенгладбах се надява да продължи успешното си представяне срещу Байерн Мюнхен в последно време, когато двата им отбора се срещнат в мач от Бундеслигата в Мюнхен в събота.

Гладбах има най-добра статистика от всички отбори срещу Байерн през последното десетилетие с девет победи, четири равенства и 10 поражения от 23 мача, включително при триумфа с 5:0 пт миналия сезон в Купата на Германия, както и победа и равенство в първенството. 

Новият треньор на Гладбах Даниел Фарке е наясно, че Байерн се намира в добра форма с девет точки и 15-1 голова разлика. "Най-голямото предизвикателство в европейския футбол в момента е да играем в Мюнхен срещу Байерн", каза Фарке в четвъртък. 

"Успешните ни игри срещу този съперник в последно време изобщо не ни помагат за предстоящия мач и не ни правят живота по-лесен. Това само ще накара Байерн да бъде по-мобилизиран. Трябва да имаме много периоди на притежание на топката и да държим съперника далеч от нашата врата“, каза още той.

Капитанът Ларс Щиндл може да се завърне след контузия, докато крайният бек Щефан Лайнер остава извън групата, а левият бек Рами Бенсебайни е под въпрос след прекаран грип.