Старши треньорът на Фрайбург Кристиан Щрайх предупреди отбора си да не допуска прекалено голям ентусиазъм в навечерието на втората поредна среща с Байерн Мюнхен. Фрайбург отстрани Байерн на четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия след успех с 2:1 през седмицата, а в събота ще приеме баварците в двубой от Бундеслигата.

„Мога да си представя какво е да победиш Байерн, когато никой не го очаква. Но тогава трябва да се увериш, че няма да прекараш три четвърти от следващия ден в социалните мрежи, защото написаното е страхотно“, заяви Щрайх на пресконференция преди домакинството през уикенда.

Той допълни, че иска от футболистите му да излязат в мача с чисто съзнание и не очаква Байерн да бъде по-агресивен, а по-концентриран.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Не мисля, че ще бъдат ядосани. Мачът за Купата вече е минало. Когато загубят, винаги са много концентрирани да спечелят следващата си среща“, добави Кристиан Щрайх по повод шампионите от Мюнхен.

По повод лекия инцидент с полузащитника на Байерн Джамал Мусиала, който отказа да се ръкува с него след мача за Купата, Щрайх коментира, че разбира реакцията на футболиста. Дузпата в края на двубоя бе отсъдена заради игра с ръка именно на Мусиала.

„Познавам се много добре и знам точно какъв бях на тази възраст“, коментира наставникът на Фрайбург. „Ако не си ядосан от ситуацията, кога ще се ядосаш като спортист“, смята Щрайх.

Мусиала по-рано заяви, че всичко е наред между него и треньора и обеща да му подари своя фланелка на мача в събота.

Фрайбург заема четвъртото място във временното класиране с 47 точки, а Байерн Мюнхен е първи с 55.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова