Треньорът на Борусия Дортмунд - Един Терзич призна, че най-емоционалният момент при победата над Аугсбург с 4:3, е бил влизането в игра на преборилия рак нападател Себастиен Але.
 
"Преди да излезем на терена, Себастиен говори в съблекалнята и всички настръхнахме. Беше много специален момент, когато влезе в игра като резерва. Не само за него и семейството му, но и за  нас и за всички фенове на стадиона", коментира треньорът след успеха.
 
При появата на Але на терена 81 хиляди зрители по трибуните на "Сигнал Идуна Парк" го посрещнаха с бурни аплодисменти. Котдивоарският нападател се завърна в Бундеслигата, след като през 2019 година игра за Айтрахт Франкфурт.
 
"Много сме горди. Това е силата на футбола - да споделим заедно тези моменти след болестта му. За съжаление той не успя да вкара гол, но все пак имаше две положения. Това е важно в емоционален план, той ни донесе качество, за да натиснем, да продължим атаките, да имаме повече пространство. Себ е на много добър път и ние сме много, много щастливи, че той отново е с нас", каза още емоционалният Терзич.

Автор: БТА/Христо Бонински