Треньорът на Байерн Мюнхен Ханс-Дитер Флик продължава да пише история с баварците. Младият специалист се превърна в първия, който постигна 22 победи от първите си 25 мача начело на тима. Но германецът остава здраво стъпил на земята и насочен към целта – осма поредна титла. Вчера Байерн постигна поредна победа, смазвайки с 5:0 на „Алианц Арена“ Фортуна Дюселдорф. През седмицата баварците спечелиха и дербито с Борусия с 1:0 в Дортмунд.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

Ханзи Флик успя да спечели съблекалнята, след като бе назначен на поста, заемайки мястото на Нико Ковач в началото на ноември. Добрите резултати му днесоха постоянен договор – до 2023 година и в момента Байерн има шанс да направи требъл в края на сезона. Флик успя да изкара отново на показа силните страни на Томас Мюлер, а Роберт Левандовски продължава по план наказателната си акция над тимовете в Бундеслигата.

„В момента не се интересувам от статистики и рекорди. В Байерн винаги условието е да станеш шампиони. Това е основната ни цел. Все още имаме няколко мача, за да постигнем това. Доволен съм от победата над Фортуна, защото успяхме да не отстъпим от успеха над Борусия Дортмунд през седмицата. Не дадохме шанс на тима от Дюселдорф. Отборът в момента се справя блестящо“, заяви Флик.