Вратарят на Айнтрахт Франкфурт - Кевин Трап, ще пази за Германия в контролната среща с Украйна в понеделник, съобщи самият той днес пред ДПА. Мачът е на стадиона в Бремен, а домакините на Европейското първенство догодина играят само контролни мачове.

"Треньорът ме извика и ми каза, че трябва да съм готов, защото аз ще пазя в понеделник. Много се радвам, щастлив съм да покажа какво мога", заяви вратарят. И също така добави, че очакванията му са да бъде на терена през всичките 90 минути, а срещата е специална.

На "Везерщадион" отборът на селекционера Ханзи Флик ще изиграе своя мач номер 1000 в историята си. А всички приходи от билетите от тази среща ще бъдат предадени на украинците за помощ на пострадалите и помагане на семействата на жертвите от войната на Русия срещу тази страна. Последният мач, в който Трап игра за Бундестима, е преди 15 месеца и отново беше приятелски. Той се състоя в Зинзхайм, стражът спаси дузпа и помогна за успеха с 2:0 над Израел.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Друг вратар на Германия - Марк-Андре тер Стеген, който игра в два приятелски мача през март, се насочи направо към тренировъчното игрище в събота само часове, след като се присъедини към отбора за трите приятелски мача през юни. Той пристигна късно снощи след турне в Япония с клубния му тим Барселона. Така или иначе късното му пристигане означаваше, че Флик ще даде ръкавиците на Трап в отсъствието на титуляря и капитан Мануел Нойер, който се възстановява от счупване на крака.

"Ситуацията в отбора е ясна, ролите в отбора са уточнени. Разговори имаше, няма нищо скрито", обясни Трап на въпрос дали се чувства избор номер 2 след Нойер.

Бернд Лено, който в момента пази за Фулъм в английската Висша лига, е другият вратар в тази формация. Защитникът Тило Керер тренира индивидуално на ГФС Кампус край Франкфурт, след като се присъедини късно. Той игра на финала в Лигата на конференциите за Уест Хям. Крайният бранител Бенямин Хенрихс от РБ Лайпциг напусна тренировката преди нейния край, след като усети болки в мускул на левия крак.

Нападателят Тимо Вернер изобщо не се съблече по екип, все още лекувайки травма в левия глезен. Със сигурност той няма да играе в понеделник, но е в отбора и Ханзи Флик се надява да го ползва в оставащите два двубоя. Надеждите са, че ще се появи за някакви минути във Варшава срещу Полша на 16-и юни или срещу Колумбия в Гелзенкирхен на 20-и този месец.

Автор: Атанас Василев/БТА