Треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Мюлер, говори след победата с 2:1 над Вердер Бремен. Срещата беше от 31-ия кръг на Бундеслигата, а след нея трябваше да отговаря и на въпроси за Томас Мюлер, който отново остана резерва. 

"Заслужена победа. Мисля, че контролирахме мача до последните 5 минути. Можеше да водим и с 3:0, но ни липсваше спокойствие и прецизност. Като цяло играхме добре и победихме заслужено. На този етап от сезона е важно да запазим стабилност, да поставим играчите на позициите, на които се чувстват комфортно и да не усложняваме нещата. Имаме добри играчи и добри характери в отбора", започна Тухел. 

"В Байерн е важно да има 13,14,15 играчи, които винаги са готови да са титуляри. Такива, които могат да решават мачовете и когато са титуляри, и когато влязат от резервната скамейка. Лирой Сане се справи добре, а Томас Мюлер внесе добра енергия". 

Наставникът на Байерн коментира и представянето на Садио Мане. "През първото полувреме направи няколко технически грешки и беше небрежен. През втората част беше по-ангажиран, намери добри позиции в наказателното поле и се справи добре". 

"Можем да се справим по-добре и да бъде по-ефективни. Бях щастлив, че успяхме да го направим през второто полувреме. Щастлив съм, че Лирой вкара, това беше важно. Казах "най-накрая" при гола му, защото завършихме чиста ситауция без колебание, допълнителен пас или грешка. Беше ситуация двама на един на крилото и я изиграхме без колебание". 

Тухел разкри и защо Томас Мюлер отново не започна като титуляр. "Начинът, по който Томас тренира и влиянието му върху отбора, е страхотно. Той не започна срещу Херта заради проблеми с гърба. Днес решихме да започнем със същите играчи, защото Серж Гнабри вкара гол, а Джамал Мусиала тренира изключително добре. Трябва да взимам трудни решения, но в противен случай няма да постигне целите си. Това е всичко, което мога да кажа". 

На въпрос дали не "инициира края на кариерата на Мюлер" той отговори. "Знам, че Томас има специална роля тук. Получава това и от мен. Надявам се, че го усеща. Разбирам дебата, но това е малко прекалено. Уважението трябва да бъде запазено. Имам голямо уважение към Томас Мюлер, но също и към тези, които стартират. Има и други играчи, които стоят на пейката. Всички трябва да свикнем, че има решения, които трябва да се взимат".