"Съжалявам, че имам германски паспорт". С тези шеговити думи Томас Тухел започна първата си пресконференция на селекционер на Англия. Вчера бе потвърдено, че германският специалист ще поеме "Трите лъва", превръщайки се в едва третия чуждестранен треньор на Англия в историята, след Свен-Горан Ериксон и Фабио Капело.

"Феновете видяха моята страст към Висшата лига и страната. Харесва ми да живея тук. Надявам се да успея да им покажа, че се гордея да бъда треньор на Англия и ще направя всичко по силите си, за да покажа нужното уважение към тази позиция и към страната", допълни бившият наставник на Челси, Байерн Мюнхен, ПСЖ и Борусия Дортмунд.

"Аз съм много емоционален и обичам това, което правя. Обичам футбола. Тази роля върна към живот младото ми аз, върна ме към тийнейджърските години от вълнение", допълни Тухел.

Междувременно изпълнителният директор на Футболната асоциация на Англия Марк Бълингам разкри, че са били водени разговори с около 10 потенциални кандидати за поста. "Много сме щастливи, тъй като Томас ни дава най-добър шанс да станем световни шампиони", обяви Бълингам. | БГНЕС