Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел пропусна пресконференцията на тима преди мача с Борусия Мьонхнегладбах заради болест. Очаква се обаче той да бъде край тъчлинията за срещата от Бундеслигата, която ще се играе утре, предаде ДПА.

"Томас ще дойде на "Забенер Щрасе" днес и ще проведе тренировката. Той е по-добре. Оптимисти сме, че ще бъде на мача утре", каза спортният директор на клуба Кристиан Фройнд, който говори пред медиите.

Очаква се новите попълнения Бриан Сарагоса и Саша Бое да бъдат в състава за мача утре.

Байерн вече бе подписал договор със Сарагоса от лятото, но заради контузията на Кингсли Коман реши да го вземе под наем още сега-

"Това не беше планът в началото. Но заради контузии решихме какво трябва да направим. Искахме да го вземем сега. Това стана в последната минута", каза Фройнд.

В Байерн има дълъг списък от контузени играчи, в който са защитникът Дайо Упамекано и халфовете Йозуа Кимих и Конрад Лаймер.

Защитникът Нусаир Мазрауи ще бъде отново на линия, след като се върна то Купата на африканските нации, докато Мин-джае Ким все още е с тима на Република Корея на Купата на Азия.

Байерн е на второ място в Бундеслитата - на две точки зад лидера Байер Леверкузен.