Полузащитникът Томас Мюлер ще бъде сред титулярите за Байерн Мюнхен при домакинството на Унион Берлин в неделя. Това обяви старши треньорът на баварците Юлиан Нагелсман преди двубоя в неделя, който противопоставя два от трите отбора, които оглавяват класирането в Бундеслигата.

"Томас е играч с огромен опит. Той е професионалист и важен член на нашия отбор. Затова мога да кажа, че той ще бъде титуляр в неделя", каза Нагелсман.

Мюлер бе изваден от игра малко след началото на мача на Байерн с Борусия Мьонхенгладбах миналата седмица след червения картон на Дайо Упамекано. Баварците загубиха срещата с 2:3 и това позволи на Унион и на Борусия Дортмунд да ги настигнат в класирането.

Нагелсман добави, че нападателят Садио Мане е възстановен от контузията си и вече тренира, но все още не е готов за пълни 90 минути. Аут за предстоящия двубой е бранителят Нусаир Мазрауи, който се възстанови наскоро от заболяване.

"Очаквам мач на най-високо ниво. Срещу Унион винаги е трудно, защото те не ти дават никакви празни пространства. Мачът ще бъде вълнуващ и интересен и се надявам да победим", завърши Нагелсман.

Автор: Георги Крумов/БТА