Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер иска да продължи да играе за Германия при новия национален селекционер Ханзи Флик, след като беше извикан в отбора от бившия селекционер Йоахим Льов за Евро 2020.

31-годишният Мюлер вече е разговарял с Флик и е казал пред списание "Шпигел", че "вече е сигнализирал за желанието си да продължа да бъде в тима".

12 снимки

За разлика от полузащитника на Реал (Мадрид) Тони Кроос, който се оттегли от националния отбор, Мюлер е нетърпелив да продължи под ръководството на треньора, който го вдъхнови на клубно ниво.
"Ханзи Флик е треньорът, който ме подкрепи в Байерн. Той ме изведе на още по-високо ниво", каза Мюлер, който беше извън отбора при Нико Ковач, преди Флик да поеме баварците през ноември 2019 година.

Мюлер и Флик спечелиха требъл заедно и общо седем титли през престоя си в Байерн, който приключи, когато треньорът се съгласи да поеме националния отбор. Те също така бяха заедно при спечелената титла на Мондиал 2014 за Германия, когато Флик беше помощник на Льов.

Мюлер има 106 мача и 39 гола за Германия, но беше повикан отново преди Евро 2020 заедно със защитника на Борусия Дортмунд Матс Хумелс, който преди това беше отпаднал от тима на Льов, който се да освежи състава.

Флик, който ще дебютира начело на Германия срещу Лихтенщайн, Армения и Исландия в началото на септември, заяви, че иска да избере най-добрите играчи, независимо от тяхната възраст.

Полузащитникът на Борусия Мьонхенгладбах Флориан Нойхаус също се надява да повиши статута си в състава на Германия, но все още не е разговарял с Флик.

"Все още не е имало разговор. Но новото начало винаги е нов шанс", каза Нойхаус.

Той иска да бъде в състава за квалификациите за световното първенство, "но първо трябва да има успех с Борусия".

24-годишният Нойхаус има 2 гола в 6 мача за Германия и беше в състава за Евро 2020, но не се появи в игра.