Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич коментира бъдещия съперник на вицешампиона в Бундеслигата на осминафиналите в Шампионската лига – ПСВ Айндховен.

"ПСВ Айндховен прави перфектен сезон с 16 победи от 16 мача. Все още има доста време до мачовете. Знаем, че това е чудесен шанс да се класираме за следващия кръг", заяви Терзич.

По повод състоянието на Карим Адейеми, Терзич потвърди: "За съжаление Адейеми няма да бъде на разположение за следващите мачове. Надяваме се да се завърне възможно най-бързо през януари. Няма друг нов играч в списъка с контузените."

Борусия Дортмунд посреща тима на Майнц 05 във вторник вечер в двубой от 16-ия кръг на германското футболно първенство.

"Финалът на миналия сезон срещу Майнц не играе роля в нашата подготовка за утрешния мач. Като цяло те показват високо ниво на интензитет и тактически са доста гъвкави. Знаем, че могат да играят по-добре от това, което показва класирането в момента. Но това се отнася и за нас", заяви Един Терзич.

"Доказвали сме в миналото, че можем да минаваме през трудни фази. В последните три мача се видя, че отборът се бори на терена. Ще опитаме заедно да преобърнем нещата", добави наставникът на Борусия Дортмунд, а по повод нападателя Себастиен Алер, той каза: "Нямаме думи да изразим достатъчно колко специална е неговата история. Той ще бъде важен фактор за нас утре преди са замине за турнира за Купата на африканските нации", завърши специалистът.