Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че футболистите му са показали добро развитие в много области и трябва да продължат да работят, гледайки само напред, преди утрешното домакинство на Вердер Бремен. Борусия ще посрещне Вердер в петък вечер в мач от осмия кръг на Бундеслигата.

"Успяхме да спечелим всички мачове между последните две международни паузи. Вижда се, че лекотата в играта на момчетата се връща все повече и повече и че всеки трябва да се бори за своето място. Те се тласкат взаимно напред до краен предел на тренировките. Не можем да разчитаме на старите лаври и гледаме на добрата фаза като отправна точка за бъдещето", коментира Терзич на пресконференция по-рано днес.

"Познаваме качествата на съперника. Голямата цел за утре е да стигнем до върха – поне за една вечер", добави наставникът на Борусия Дортмунд, който заема четвърто място във временното класиране в германския футболен шампионат със 17 точки, а лидерът Байер Леверкузен е с 19 в актива си.

"Освен Себастиен Алер, всички национални играчи се върнаха в Дортмунд. Момчетата вече тренираха, а Себ трябва да се включи отново по-късно днес", обясни Един Терзич.

"Ще видим кой ще играе срещу Вердер Бремен. Юлиан Бранд и Матс Хумелс от вчера тренират с останалите. Юлиан промени играта си в последните години и това бе ключът към неговия успех. Никлас Фюлгруг и Никлас Зюле се възстановяват, но сигналите са, че ще бъдат на линия за петък. Никлас се вписва много добре тук. Тук ни помага с качеството и активността си и става все по-интегриран в играта. Марсел Забитцер също ще бъде на разположение, а Юсуфа Мукоко получи разтежение в бедрото по време на ангажиментите си с националния тим на Германия до 21 години и няма да може да участва в мача", каза още старши треньорът на Борусия Дортмунд./ БТА