Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че Никлас Зюле и Рами Бенсебаини са провели индивидуални тренировки и очаква допълнителни новини дали ще може да ги използва при гостуването на Щутгарт от третия кръг (1/8-финали) в турнира за Купата на Германия по футбол в сряда вечер.

"Нещата изглеждат още по-добре при Салих Йозджан, който вече поднови занимания с останалата част от отбора", добави Терзич на пресконференцията преди мача.

Специалистът обаче информира, че американецът Джовани Рейна е с настинка.

По повод двама от футболистите на Щутгарт Серху Гираси и Дениз Юндав, Един Терзич коментира: "Двамата са сред голмайсторите в лигата. Силата им е в техните различия. Много са опасни, но ние ще опитаме да се подготвим максимално добре за срещата."

"Ще си напомним резултата в последния ни мач срещу Щутгарт, така че да можем да си вземем поуки. Не искаме да го забравяме, а да се представим по-добре", добави той. Щутгарт победи с 2:1 при последната среща между двата отбора в Бундеслигата на 11 ноември.

Колкото до добрата форма на защитника Матс Хумелс, демонстрирана в последните двубои на Борусия, Терзич заяви, че мачът с Милан вероятно е бил най-добрият за Хумелс от години.

"Той ни дава много сигурност и стабилност. Матс има голяма роля за доброто ни представяне и се надявам, че може да продължи по този начин за дълго време", заяви наставникът на тима от Дортмунд.

Един Терзич отново повтори, че в отбора на са доволни от играта си в неделя в дербито срещу лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен. "Често губехме топката и не контратакувахме така, както планирахме", каза още старши треньорът на германския вицешампион.

Тимът на Щутгарт заема трето място във временното класиране в Бундеслигата с 30 точки, а Борусия Дортмунд е пети с 25 точки в актива си./ БТА