Борусия Дортмунд гледа на представянето на Пари Сен Жермен като гост в Шампионската лига като една от слабостите на съперника преди срещата между двата отбора от група F на турнира, смята старши треньорът на германския състав Един Терзич.

Двубоят в сряда вечер ще определи кой ще бъде победител в групата, а Борусия Дортмунд вече си осигури класиране за елиминациите. Равенство или победа ще донесат първото място на вицешампиона в Бундеслигата. Борусия е лидер с 10 точки към момента, следван от Пари Сен Жермен със 7, а Нюкасъл и Милан имат по 4 точки.

Френският тим се нуждае от победата, за да си гарантира място в следващата фаза, а това може да донесе на Пари Сен Жермен и първата позиция в групата. Равенство или загуба ще означава, че парижкият отбор зависи от резултата в другия мач между Нюкасъл и Милан.

"Ще излезем срещу Пари Сен Жермен пред пълен стадион. Това е цялата мотивация, от която се нуждаем, за да се стремим към победата. Познаваме качествата на противника, но видяхме и техните проблеми в защита при гостуванията. Ако сме смели и покажем достатъчно интензивна игра, можем да затрудним всеки противник", коментира Терзич на пресконференция по-рано днес.

Пари Сен Жермен загуби и двете си гостувания в групата през настоящия сезон - срещу Нюкасъл и Милан.

"Те знаят, че нуждаят от победата, за да си осигурят място в следващия етап, но са наясно също, че и ние искаме да победим", добави Един Терзич.

Наставникът на Борусия Дортмунд няма да може да разчита на наказания Емре Джан, а решението за участието на Марсел Забитцер и Мариус Волф ще бъде взето в деня на мача, тъй като се възстановяват от контузии.

Терзич обяви, че нападателят Себастиен Алер вече е възстановен от травма и е готов за игра.