Борусия Дортмунд ще бъде без няколко футболисти за мача от първия кръг в турнира за Купата на Германия срещу аматьорския Шот Майнц, съобщи старши треньорът Един Терзич на пресконференция.

Той разкри, че Джио Рейна, Тома Мюние, Джейми Байноу-Гитънс и Жюлиен Дюранвил няма да бъдат на разположение, а Карим Адейеми и едно от новите попълнения Феликс Нмеча, който е изкълчил глезена си, остават под въпрос.

Терзич обаче ще може да разчита на възстановените Грегор Кобел и Нико Шлотербек, които са готови за срещата.

"В момента сме на наистина добър път и искаме да направим още една стъпка напред в събота", коментира Един Терзич и добави, че футболистите му имат още работа за вършене.

"Не мисля, че първият мач за сезона ще прекрати подготовката ни. Турнирът за Купата започва, както и Бундеслигата през следващата седмица, но ние ще използваме целия месец август, за да се подготвяме за сезона", каза специалистът.

Борусия Дортмунд, който пропусна да спечели титлата в Бундеслигата през миналия сезон в последния кръг, ще стартира новата кампания с двубой срещу Кьолн.

"Ще използваме август не само, за да спечелим точки и да се класираме за следващия кръг за Купата, но и да положим основите за целия сезон. Искаме да се борим за титли, а Купата е най-кратият път за спечелването на трофей, така че трябва да сме концентрирани от самото начало", заяви още Един Терзич./ БТА