Борусия Дортмунд ще бъде без защитника Нико Шлотербек при утрешното гостуване на Бохум от 30-ия кръг на първенството на Германия по футбол, но тимът ще влезе в мача със „здравословна доза самочувствие“, увери старши треньорът Един Терзич, цитиран от агенция ДПА.

Отборът от Дортмунд е начело във временното класиране в Бундеслигата с 60 точки, на една пред шампионите от Байерн Мюнхен, като ще се опита да стигне до първа титла от 2012 година насам.

„Нямаме търпение за мача. Искаме да покажем, че сме готови да направим финалните крачки и да празнуваме заедно накрая“, коментира Тезич.

Той добави, че футболистите остават здраво стъпили на земята, предвид факта, че трябва да спечелят оставащите си пет мача от първенството, за да са сигурни, че ще заемат първата позиция в края на сезона.

„Не успяхме да спечелим всичките си предишни пет мача като гост. Но, ако не печелехме като гости, нямаше да сме тук в момента. Знаем, че можем и ще трябва да го покажем в последните си две гостувания, за да постигнем целите си. Победихме Бохум трудно за Купата на Германия, атмосферата ще бъде гореща и определено ни чака трудна задача, но ще излезе със здравословна доза самочувствие“, заяви още Един Терзич.

„Най-важна е следващата крачка. Подготвени сме добре, момчетата тренираха много сериозно през седмицата. Можем да подобрим ситуацията си утре вечер, но това ще се случи само, ако вземем трите точки“, добави наставникът на Борусия Дортмунд./ БТА