Мениджърът на Борусия Дортмунд Един Терзич каза на звездата на мъжкия национален отбор на САЩ Джовани Рейна да бъде търпелив, докато чака повече възможности да блесне.

Рейна до голяма степен беше използвана като смяна след завръщането си от Световното първенство и стартира само веднъж за Дортмунд през 2023 г. През по-голямата част от 2022 г. футболистът беше измъчван от контузии, което го ограничаваше както в клуба, така и на национално ниво, и Терзич казва, че Рейна трябва да бъде търпелив и да не бърза, след като преодолее тези проблеми.

"Джио винаги е претърпявал неуспехи. Той беше контузен веднъж с националния отбор. Направи няколко кратки изяви, игра от самото начало срещу Бремен и нямаше игрово време в последните три мача. Той знае какво очакваме от него. Но ние също знаем какво може да ни даде. Той трябва да бъде усърден и търпелив", сподели Терзич.

Въпреки липсата на минути, Рейна се възползва максимално от първите си няколко изяви, като вкара от пейката във всеки от първите си три мача. Оттогава обаче той е относително спокоен, тъй като Терзич реши да не го използва в мачове от Шампионската лига и Бундеслигата.

Що се отнася до националния отбор, Рейна може да се върне на сцената веднага през март, когато САЩ играят мачове от Лигата на нациите срещу Гренада и Ел Салвадор.