Борусия Дортмунд се надява да продължи победната си серия през 2023 година с успех над Бохум при срещата между двата тима в сряда от осминафиналите на турнира за Купата на Германия.

Тимът от Дортмунд спечели всичките си четири двубоя в Бундеслигата след подновяването на шампионата през януари, но срещу Бохум го очаква сложна задача, тъй като опонентът записа четири победи като домакин под ръководството на новия старши треньор Томас Леч.

Gulliver/GettyImages
77 снимки

Наставникът на Борусия Един Терзич заяви, че неговите футболисти трябва да дадат всичко от себе си, за да надделеят.

„Става въпрос за елиминационен мач. Двубой, в който нямаме втори шанс. Искаме да спечелим и съм сигурен, че ни чака един много емоционален мач“, коментира Терзич.

„Бохум е силен като домакин, но ако се придържаме към нашия план, както в последните няколко срещи, имаме добри шансове за успех и класиране в следващия кръг“, добави старши треньорът на Борусия Дортмунд.

„Нито сега сме толкова добри, нито преди бяхме толкова зле колкото някои твърдяха. Продължаваме да се занимаваме с проблемите си. В момента настройката е много добра и нивото на тренировките е високо. Ако продължим така, резултатите ще останат добри“, обясни още Един Терзич.

Наставникът на Бохум Томас Леч добави от своя страна, че отборът му няма да има шанс, ако не покаже кураж и не поема рискове в двубоя.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова