Шампионът на Германия Байерн Мюнхен се подготвя да срещне Аугсбург в баварското дерби, но темата с ваксинацията срещу коронавирус продължава да е водеща в клуба.

Двама от защитниците на Байерн Йосип Станишич и Никлас Зюле дадоха положителни тестове за COVID и са под карантина, а други четирима играчи - Серж Гнабри, Ерик Чупо-Мотинг, Джамал Мусиала и Йосуа Кимих, са контактни и също бяха в изолация до преди два дни.

Кимих, който не е ваксиниран и неколкократно изрази притеснения относно дългосрочните последици от ваксините, продължава да е в центъра на дискусията дали водещите футболисти трябва да се ваксинират и да служат като пример за обществото. Халфът получи право да отседне в хотела на Байерн преди гостуването в Аугсбург, благодарение на правило в баварската провинция, което позволява на неваксинирани да се настаняват в хотел, когато пътуват по работа.

Байерн преследва безпрецедентна десета поредна титла в Германия и е фаворит в двубоя, но старши треньорът на Аугсбург Маркус Вайнциръл се надява на точки.

„Знаем, че сме аутсайдер в този мач. Байерн обичайно печели девет от десет мача, но ние ще опитаме да вземем точки от този двубой. За целта ще ни трябва перфектно представяне и перфектен вратар. Теоретично имаме шансове, два пъти сме побеждавали Байерн при предишните ми престои в Аугсбург“, коментира Вайнциръл.