Сръбската футболна федерация опитва да убеди откритието на Байерн Мюнхен през този сезон Александър Павлович да играе за "орлите", пише Флориан Плетенберг. На този етап 19-годишният дефанзивен халф няма такива намерения, а мечтае да представлява Германия в бъдеще. 

В момента той е юношески национал на Бундестима, а въпреки силното му представяне в последно време селекционерът на представителния отбор Юлиан Нагелсман не планира да го вика за приятелските мачове през март. Вместо това Павлович ще попадне в състава на младежкия национален отбор за мачовете с Косово и Израел. Наставникът на Германия U21 Антонио Ди Салво е гледал на живо представянето на Алекс в мача с Лацио през седмицата. 

Информацията гласи, че Павлович е щастлив от повиквателната и е амбициран да впечатли Юлиан Нагелсман, за да има шансове да играе на UEFA EURO 2024. 

Александър Павлович е роден в Мюнхен, но родителите му са от Сърбия. Въпреки огромното желание на сръбската федерация да се пребори за него, то желанието на младока е да представлява Германия. 

През този сезон халфът има 14 мача за Байерн във всички турнири, в които е вкарал два гола и е направил две асистенции.