Съотборниците на Усман Дембеле в Борусия Дортмунд остро разкритикуваха поведенението му напоследък. Според тях ясно си личи желанието на нападателя да премине в тима на Барселона и това се отразява зле на играта на “жълто-черните”.

Шеф в Барса: Коутиньо и Дембеле са важни за нас

Както е известно Дембеле е сред основните трансферни цели на наставника на каталунците Ернесто Валверде. Според разпространените информации от „блаугранас“ пратили начална оферта от 85 милиона евро за французина.

“Поведението му се отразява зле на отбора. Ако играч си каже: “друг клуб ме иска и аз не искам да тренирам с настоящия си тим повече”, това е ужасно за футбола”, призна полузащитника на “жълто-черните” Гонсало Кастро.

От Дортмунд бият контра на Барса

Също така защитникът на Борусия Сократис Папастатопулос изрази мнение, че въпреки че Дембеле все още е прекалено млад, това в никакъв случай не оправдава неговите действия.

“Усман все още е много млад, но той трябва да осъзнае, че нито един играч не е по-голям от отбора, за когото играе. Всички заедно трябва да работим за тима”, каза Сократис.

Шеф на Барса: Все по-близо сме до Коутиньо и Дембеле

По последна информация преговорите между Барселона и Борусия са в пълен застой. Преди няколко дни изпълнителният директор на „жълто-черните“ Ханс-Йоаким Вацке заяви, че каталунците не са напреднали и с милиметър що се касае до амбициите им да подпишат с 20-годишния нападател