Съдията Саша Щегеман публично призна грешка, след като не даде дузпа на Айнтрахт Франкфурт при вчерашното им поражението с 1:2 от Борусия Дортмунд в Бундеслигата.

Веднага след края на срещата Щегеман си призна, че е ощетил червено-черните от Франкфурт, тъй като не им е дал дузпа.

"Когато виждам кадрите сега, със съответните гледни точки на камерата, вече е ясно. Казвам, че трябваше да бъде дузпа за Франкфурт", каза Щегеман, попитан от телевизионните репортери на Sky-Германия дали е взето грешно решение. И след това добави, че "особено на забавен каданс, нещата изглеждат много различно" в сравнение с неговия поглед на терена.

Инцидентът се случи при резултат 1:1, когато когато Йеспер Линдстрьом беше бутнат от Карим Адейеми, но за всеобща изненада нямаше видео-преглед. Съдията Щегеман не само, че не отиде до тъч-линията, за да види сам, но дори и не е взел мнение от хората в стаичката за видео-помощ (ВАР).

След като изгледа записа по телевизията, реферът вече призна, че движението на играча от Дортмунд е "достатъчно, за да събори съперника", но от позицията си на терена не може да види ясен фаул.

След това стана ясно, че видео-асистентите от Кьолн не са реагирали. "Ситуацията беше прегледана и класифицирана като неясна, което очевидно беше погрешно. Ето защо играта продължи", обясни реферът.