Бившият лекар на Байерн Мюнхен и германския национален тим Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт атакува свирепо мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола. В биографията си, която бе публикувана наскоро в Германия, светилото в спортната медицина разкрива любопитни подробности от престоя на двамата в Байерн Мюнхен.

Мюлер-Волфарт бе в Байерн в продължение на цели 38-години, но напусна именно по времето на Гуардиола. Двамата така и не намериха общ език, а отношенията им ставаха все по-обтегнати с течение на времето.

„Гуардиола нямаше никаква вярва в мен и екипа ми. От една страна той не показваше никакъв интерес към медицинските въпроси в отбора, а от друга, той искаше от нас чудеса“, пише докторът в книгата си.

Волфарт и Гуардиола влязоха в сериозни пререкания относно Тиаго Алкантара и травмата му, което накара треньора да изпрати футболиста да се лекува в Испания.

„Още на третия път, в който се видяхме, Гуардиола дойде при мен и започна да крещи към мен с доста обвинителен и агресивен тон. Той ми каза: „Какво става тук? Мислех, че идвам в един от най-добрите медицински щабове в света, а в момента имаме две дълготрайни контузии!“

„Мисля, че Гуардиола е човек, на когото липсва увереност. Човек, който ще направи всичко възможно да прикрие това от другите. ИМенно заради това той живее в постоянен страх, не толкова от загуба, но от това да не загуби силата и властта си“, каза още бившият лекар на Байерн Мюнхен.