Собствениците на Ливърпул се страхуват от факта дали може Юрген Клоп да остане на „Анфийлд”, ако мениджърът получи обаждане от националния отбор на Германия. Към този момент Клоп отбива опитите на шефовете на „червените” да го направят един от най-високоплатените мениджъри във Висшата лига.

Именно това буди страх във Фенуей Спортс Груп, които се опасяват, че Юрген Клоп може да поеме Бундестима, ако Йоаким Льов прецени да се откаже от Маншафта. Всеизвестен факт е, че 52-годишният германец иска някой ден да поеме родината си.

Към този момент Клоп има още три години по своя контракт с европейския клубен шампион, но Джон Хенри се надява да се договори с треньора за по-дълъг контракт. Все пак обаче сега няма ясни индикации за подновяването на контракта, собственост на Юрген Норберт Клоп. Йоаким Льов спечели Световната титла с Германия през 2014-а година и е начело на германците от 2006-а година. Очаква се селекционерът да е начело на селекцията и на Европейското първенство през 2020-а година.