Ръководството на Борусия Дортмунд е останало впечатлено от футболните умения на легендата в леката атлетика Юсейн Болт, затова оттеглилият се ямайски спринтьор ще изкара 3-седмичен пробен период. Новината потвърди лично световният рекордьор в спринта на 100 и 200 м.

В Дортмунд емоциите с Болт не стихват

Светкавицата, който по принцип подписа договор с южноафриканския Мамелъди Съндаунс, изкара два пълни тренировъчни дни при „жълто-черните”, в които загатна за потенциала си. Той се отчете с красив гол с глава, а също така и с елегантна „мрежичка”, макар че наставникът на Борусия Петер Щьогер да заяви, че Болт не е готов за футбол на топ ниво.

Въпреки всичко мечтата на 31-годишният атлет остава жива и той ще разполага с 3 седмици, в които да докаже пред Дортмунд, че в него „има хляб” и е подобрил уменията си.

„Нещата са сериозни. Всички си мислеха, че просто се шегувам, че се лигавя, но аз съм сериозен”, обясни Болт пред „Хералд Сън”.

Щьогер: Физически Болт силно се различава от футболистите

„Всъщност ми предстои да се върна в Борусия до две седмици, като ще работя с тях в течение на още 3 седмици. Трябва да преценя възможностите си на по-добро ниво, за да видя какво е и моето равнище, да разбера от какво имам нужда и дали мога да го постигна. Върху това съм фокусиран.”

„Очаквам с нетърпение предизвикателството, защото точно към това се стремя – искам ново приключение в живота си”, завърши Болт.