Новото попълнение на Борусия Дортмунд Себастиен Але ще бъде извън игра поне два месеца, след като претърпя операция за отстраняване на тумор в тестисите, съобщиха от клуба от Бундеслигата.

28-годишният нападател на Кот Д'Ивоар се подложи на хирургическата интервенция през миналата седмица. Туморът му беше открит по време на тренировъчния лагер на тима преди началото на сезона, разкри спортният директор Себастиан Кел на пресконференция.

Той добави, че плановете за лечение все още се дискутират и няма конкретна дата за завръщането на Але на терена. Роденият във Франция нападател премина в Борусия от Аякс в началото на месеца, подписвайки контракт за четири години.

"Себастиен беше опериран миналата седмица. Молим за търпение в този момент. Терапията все още се обсъжда. Има различни варианти", каза Кел преди първия мач на Борусия за новия сезон срещу Мюнхен 1860 в петък за Купата на Германия.

"Себастиен ще отсъства няколко месеца, но когато бъдем по-конкретни ще го съобщим", допълни Себастиан Кел.

Той каза още, че отсъствието на Алер ще се усети, но в клуба са подготвени за различни сценарии.

"Работи се по варианти и идеи, но в момента няма нищо конкретно. Той ще отсъства два месеца, имаме труднa програма до ноември, но отборът има опции", заяви спортният директор на Борусия Дортмунд.