Домът на Борусия Дортмунд – стадион "Сигнал Идуна Парк" ще бъде частично превърнат в медицински център, в който да се лекуват пациенти по време на пандемията от коронавирус, обявиха официално от клуба.

"Нашият стадион е символ на града. Неговата техническа, инфраструктурна и просторна организация го правят идеалното място за подпомагане на хората, които са заразени“, споделиха в общо изявление клубните директори Ханс-Йоахим Вацке и Карстен Крамер. От ръководството на "жълто-черните“ заявиха, че са трансформирали северната трибуна на стадиона с капацитет 81 000 седящи места – този, който е срещуположно на известната "Жълта стена“ – в лечебен център в сътрудничество с местната медицинска асоциация.

Заведението ще осигурява тестове, медицински рецепти и дори първоначално лечение на диагностицираните с COVID-19. 

"По този начин вероятните вериги на инфекция могат също да бъдат нарушени с избягването на контакт с другите пациенти, лекари и персонал в индивидуалните операции на доктор. Очевидно, първоначално ще бъде странно да отидеш на футболен стадион, когато си с треска и затруднено дишане, но ние всъщност предлагаме оптимални условия за лечение тук“, каза Дирк Спелмайер, президент на Association ot Statutory Health Insurance Physicians (KVWL). /БГНЕС