Борусия Дортмунд влиза в последните седмици от сезона в Бундеслигата с ясната цел да спечели титлата, каза спортният директор на тима Себастиан Кел.

Отборът изостава на две точки от 10-кратния действащ шампион Байерн Мюнхен, но се надява да обърне нещата и да спечели лигата за първи път от 2012 година насам.

"Искаме да станем шампиони на Германия", каза Кел пред вестник "Рур Нахрихтен".

Gulliver/GettyImages
10 снимки

"Имаме само две точки пасив от Байерн. Предстоят ни шест мача. Ние сме най-силният отбор в лигата у дома и винаги можем да започнем серия. Не сме се отказали от нашата цел да спечелим титлата", добави той.

Борусия Дортмунд беше лидер в шампионата, след като навакса разликата от девет точки спрямо Байерн след зимната пауза, но се върна на второто място, след като загуби с 2:4 от "баварците" на 1 април. Тимът можеше да се изравни с лидера в събота, но пропиля преднина от два гола и завърши наравно 3:3 с Щутгарт.

"Жълто-черните" ще изиграе четири от последните си шест мача у дома и Кел каза, че "искат да запазят напрежението" с надеждата за грешка на непостоянния Байерн.

"Това работи само с последователни победи и ние искаме да започнем с това в събота срещу Айнтрахт Франкфурт. Все още нищо не е решено, това казах и след мача в Мюнхен. Но ние бяхме посъветвани да гледаме себе си и да не се застрелваме отново в крака", каза Кел, имайки предвид мача с Щутгарт.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева