Спекулациите около бъдещето на футболиста на Шалке Леон Горецка не стихват преди отварянето на летния трансферен прозорец. Агентът на полузащитника Йорг Нойбауер бе видян от германски репортер на летището в Мюнхен, а местният гранд Байерн се спряга като опция номер едно пред футболиста. 

Нойбауер представлява също така стража на ПСЖ Кевин Трап, халфа на Борусия Мьонхенгладбах Ибрахима Траоре, както и вратаря на Хамбургер ШФ Рене Адлер.

Възможно е също така и Нойбауер да преговаря с мюнхенския гранд от името на Рене Адлер, след като е почти сигурно, че резервният страж на шампионите Свен Улрайх има желание да играе редовно, а при баварците това не се случва и поставя бъдещето му там под въпрос.

Генералният директор на Шалке 04 Кристиан Хайдел коментира спекулациите по адрес на Горецка:

"Напълно наясно съм, че в даден етап на кариерата си Леон може да отиде в отбор, който е на по-високо спортно ниво от Шалке. Но за млад играч, като него въпросът е кога е точният момент. Ако трябва да бъда честен с вас, предпочитам да разбера от него за евентуално преместване в друг клуб, а не през медиите", заяви Хайдел.