Спортният директор на Шалке Йохен Шнайдер обясни трансферната политика на клуба и причините да се раздели с най-големите си таланти. 20-годишният Озан Кабак премина в Ливърпул преди няколко дни, а миналото лято Уестън Маккени отиде в Ювентус.

Основната причина за трансферите са финансовите проблеми на Шалке.

"Кризата с коронавируса удари изключително тежко клуба. Имаме задължение да гледаме в бъдещото. Това еше единствената причина тези трансфери да се случат", коментира Шнайдер.

Кабак премина в Ливърпул първоначално под наем за сумата от 1 милион лири. В договора има клауза за закупуване на стойност 18 милиона и от Шалке се надяват, че "мърсисайдци" ще се възползват, за да могат тези пари да влязат в касата на клуба.

Шнайдер поясни, че Шалке не би се раздели с Кабак, ако нямаше подходящ заместник. С напускането на турчина в клуба пристигна опитния Шкодран Мустафи.
 
"Нямаше да пуснем Озан при никакви обстоятелства, ако не бяхме намерили такъв заместник като Шкодран. Той не само е отличен централен защитник, но и човек, който може да бъде лидер", заяви още спортният директор.