Бившият изпълнителен директор и след това президент на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге вижда, че футболът вече става все повече и повече индустрия, но такава, която сега създава единствено загуби.

На фона на пандемията от коронавирус играта не се е променила на терена, каза още той пред агенция ДПА. "Извън терена много са малко хората, които правилно възприемат кризата с COVID-19, особено финансовите последици", добави бившият нападател.

Румениге се фокусира основно върху трансферния пазар и по-специално върху английската Висша лига, където клубовете "са се опитали да извлекат бонус от моментната ситуация".

"Клубовете от Висшата лига получават повече пари от телевизионни права от Бундеслигата, например. И печелят 10 пъти повече само от чуждестранен маркетинг. Освен това има много богати собственици, които могат да платят сметката, ако е необходимо", каза още Кале Румениге.
Румениге напусна поста си на президент в Байерн преди близо седем месеца и след общо около 20 години на ръководни позиции в клуба. "Mоят живот се промени, разбира се, откакто не съм в Байерн. Сега е много по-малко вълнуващ и много по-малко стресиращ".
Но дори и да не работи в Байерн, той следи какво се случва там много близо и е доволен от работата на новия треньор Юлиан Нагелсман.

"Имам положително впечатление от Юлиан Нагелсман. Той трябваше да запълни много големи очаквания, които Ханси Флик му остави със седем титли за 14 месеца. Но това не го притеснява и показва, че ситуацията не е проблемна за него", каза Румениге.

Флик напусна Байерн, за дa поеме националния отбор на Германия и Румениге вярва, че и там ще има успех. Германия напусна рано-рано Европейското първенство миналата година, отстранена на от Англия на осминафинала. Флик обаче има качествата да върне Бундестима в групата на фаворитите.

"Той спечели седем мача и постави рекорд като национален треньор. Но най-важното за мен е, че вярата в националния отбор беше възстановена", завърши легендата на германския футбол.