Треньорът на Борусия Дортмунд Петер Щьогер отказа да бъде въвлечен в дискусия дали страхотната форма на новото попълнение Миши Батшуай няма да стартира трансферна война през лятото. Наставникът се задоволи просто с това да изкаже благодарност към скаутското си звено, което е изиграло решаваща роля в привличането на белгиеца под наем от Челси.

24-годишният футболист пристигна на „Сигнал Идуна Парк”, тъй като не пасваше на игровия стил, който Антонио Конте изповядва при „сините”. В Англия мнозина побързаха да го обявят за разочарование, но откакто облече жълто-черната фланелка, Батсман – както самият шеговито се нарича – опровергава критиците си във всеки мач. В първите си 3 официални двубоя белгиецът реализира цели 5 попадения.

Батшуай като кръстоска между Батман и Спондж Боб

В четвъртък той бе с основна заслуга за победата с 3:2 над Аталанта в 1/16-финалите от Лига Европа, когато бе точен на два пъти, докато тимът му изоставаше с 1:2. „Ако той беше пропуснал тези ситуации, щяхме да имаме големи неприятности”, коментира Щьогер.

„Никой не ми дължи благодарност за привличането на Батшуай в Доортмунд. Овациите са изцяло за нашето скаутско звено.”

Щьогер също така обърна внимание на отчетливото подобрение във формата на Андре Шюрле, което съвпадна като време с трансфера на Батшуай.

„Не мога да твърдя дали Андре Шюрле извлича ползи от присъствието на Батшуай или обратното, ала добрите футболисти си помагат един на друг. Не съм правил каквото и да било с Шюрле, за да го направя по-добър. Той изтърпя много контузии и понякога нещата стоят по този начин. Може би личните му очаквания и тези на клуба в известна степен го лимитираха”, допълни Щьогер.