Хамес Родригес още не е направил дори и една тренировка с новите си съотборници в Байерн, но е на път да станв причина за скандал в тима.

Хамес облече фланелката на Байерн и каза: Имам големи мечти

Причината е номерът, с който ще играе колумбиецът. Неговият прякор е "El Diez" (на български: "десетката"). Именно с номер 10 Хамес играеше в Реал Мадрид, както и неизменно в националния отбор.

Румениге: Хамес е в Байерн заради Анчелоти

Причината е, че в договора на Хамес с концерна Adidas има клауза, според която Родригес трябва да играе с десети номер във всеки отбор, в който се състезава.

Причината за важността на номера е фактът, че фланелките с името на Хамес на гърба традиционно се продават като "луди". През 2016 година в цял свят се продадоха 1,2 милиона фланелки на Хамес, с което той е на второ място в света. Само Лео Меси (1,9 милиона) има повече продадени фланелки, а Хамес е роди пред Кристиано Роналдо (900 хиляди).

В Байерн обаче десетката има своят горд притежател в лицето на Ариен Робен. Холандецът играе с емблематичния номер откакто премина при баварците през 2009 и надали би искал да се раздели с него.

В последните часове Робен дори получава съобщения в Инстаграм, в които верни фенове на Хамес го призовават да се откаже от 10-и номер.

Легенда на Реал: Хамес нямаше характер за Мадрид