Байер Леверкузен записа второ поредно поражение след като изгуби с 0:1 гостуването си на Аугсбург в срещата от 19-ия кръг на германската Бундеслига. Единственият гол в срещата отбеляза Мегрим Бериша (55').

Преди почивката играта беше на високи темпове, но преобладаваха единоборствата. Чак в 28-ата минута фубтолистите на Байер (Леверкузен) за първи път сътвориха нещо опасно пред вратата на своите съперници. Муса Диаби нанесе удар от границата на наказателното поле, който премина малко над напречната греда.

Две минути по-късно отново Диаби можеше да накаже домакините, но и този път ударът му не се оплете в мрежата на домакините, след като топката разтресе десния страничен стълб на вратата, пазена от Рафа Гикиевич.

През втората част отборът на Аугсбург излезе напълно променен. Момчетата на Енрико Маасен мигновено приложиха териториален натиск и резултата не закъсня. След центриране от ъглов удар Мегрим Бериша бе намерен в наказателното поле и наказа Лукас Храдецки, вкрвайки в пазената от него врата с глава.

След попадението двата отбора се завърнаха към познатото от първото полувреме високо темпо на игра с опасни слизания към противниковите врати, но без точни удари.

В 75-ата минута Амин Адли падна в наказателното поле и от Байер (Леверкузен) предявиха претенции за дузпа, които обаче съдията не уважи и остави играта да продължи.

В добавеното време на срещата Калъм Хъдсън-Одой центрира опасно, но топката бе изчистена от бранителите на Аугсбург. Малко по-късно същото бе повторено и от Джереми Фромпонг, но нападателите на “аспирините” отново демонстрираха немощ пред завършващия удар и логично завършиха срещата без гол.