С два гола на Серу Гираси Щутгарт продължава своя поход към Шампионската лига, след като днес тимът победи с 3:2 Волфсбург в среща от 24-ия кръг на германското първенство. Така "швабите" се върнаха на пътя на успеха, след като в предишния кръг завършиха 1:1 у дома с Кьолн и вече имат 50 точки на 3-ото място. Само на 4 пред тях са шампионите от Байерн Мюнхен. Лидерът Байер Леверкузен утре гостува на Кьолн и за момента е с 61 точки.

Снимки: Gulliver/GettyImages
34 снимки

Гираси откри резултата в 14-ата минута, след като вкара с глава. Кристиан Фюрих проби през центъра и извади топката на левия фланг за Максимилиан Мителщет, който центрира в наказателното поле. Там Гираси се вклини в наказателното поле и отклони топката до гредата, без шанс за максимално протегналия се вратар Кун Кастеелс. Веднага след гола вълците се опитаха да отговорят, но Нюбел спаси на два пъти вратата си.

Пет минути след началото на второто полувреме обаче Волфсбург изравни чрез датския ляв бранител Йоахим Маеле, който този път затвърди класата си и вкара с десен крак. Кристиан Паредес и хърватският плеймейкър Ловро Майер направиха така, че защитата на гостите да изглежда като замръзнала. Майер пусна перфектно подаване на Маеле, който хладнокръвно я прати под гредата за 1:1.

Но радостта им трая само 4 минути, тъй като гостите получиха малко пресилена дузпа, след като Енцо Мийо падна в наказателното поле. Гираси застана зад топката и стреля полувисоко в дясно. Нападателят имаше късмет, че Кастеелс, който скочи в десния ъгъл, не успя да предотврати гола. Йоша Вангоман Карабуе вкара за 1:3 в 77-ата минута след пас на Джейми Люелинг, като това беше първо попадение за младия германски нападател през сезона.

В 83-ата минута непримиримите домакини върнаха отново интригата, намалявайки на 2:3. След остър пряксвободен удар на Максимилиан Арнолд топката стигна до Йонас Винд, който успя да отправи удар с глава, но не вкара, а уцели гърба на Вагноман. Веднага след това Нмеча реагира бързо и успешно отбеляза от близо. Тимът на Щутгарт обаче показа сериозна зрялост и до края на мача успя да укроти напористите домакини и така да запише пълен актив от визитата си във Волфсбург.